زلزله | بیمه ایران
توضیحات زلزله :

معرفی بیمه نامه زلزله

زیررشته مسکونی با طرح زلزله از جمله طرح‌های ابتکاری و فراگیر بیمه ایران می‌باشد که با توجه به زلزله‌خیز بودن مناطق مختلف کشور، با استقبال خوبی مواجه شده است. در این نوع بیمه خسارتهای ناشی از آتش سوزی، انفجار، صاعقه، سیل و زلزله واحدهای مسکونی با نوع سازه اسکلت فلزی، بتون و آئین نامه 2800 وزارت مسکن و شهرسازی تحت پوشش قرار می گیرد و کلیه افرادی که در یک خانه یا آپارتمان زندگی می کنند در قبال اثاث منزل و یا ساختمان به این بیمه نامه نیاز دارند.

اهداف بیمه نامه

موضوع بیمه آتش سوزی، تأمین خسارت و جبران زیان‌های مالی و مادی است که بر اثر وقوع خطر آتش سوزی به اموال و دارائی‌های منقول و یا غیرمنقول بیمه گزار اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی وارد می‌شود. بنابراین در بیمه آتش سوزی خسارت‌های مالی مورد تأمین قرار می‌گیرند نه خسارت‌های جانی و بدنی. لذا، درصورتیکه صدمه‌ای به افراد برسد، معمولاً این بیمه آنرا پوشش نمی‌دهد.

در ضمن واحدهای مسکونی که مدت اعتبار آنها بیش از 5 سال است در صورت پرداخت حق بیمه های تمام مدت بصورت نقد و یکجا متناسب با نرخ سود سپرده های بلند مدت بانکی و نرخ تورم، تخفیف مناسبی که در ابتدای هر سال توسط بیمه مرکزی ایران تعیین و اعلام می گردد اعمال خواهد گردید.

خسارات تحت پوشش

با توجه به شرایط مندرج در بیمه نامه ممکن است خطرات در یکی از سطوح ذیل مورد پوشش قرار گیرد:
  • آتش سوزی
  • انفجار
  • صاعقه
  • سیل
  • زلزله

فسخ بیمه نامه

بیمه گزار می  تواند در هر زمان بیمه  نامه را فسخ نماید، در این صورت بیمه  گر با در نظر گرفتن تعرفه کوتاه  مدت، حق بیمه را محاسبه و ما به التفاوت دریافتی را به بیمه گزار مسترد می  نماید. بیمه  نامه  هایی که به موجب قانون یا قرارداد به نفع ثالث صادر می  شوند از شمول این حکم مستثنی می  باشند. بیمه  گر در مواردی که قانون بیمه اجازه فسخ به او داده است می  تواند بیمه  نامه را با یک اخطار ده روزه فسخ نماید و اعلامیه آن را با پست سفارشی به آخرین نشانی اعلام شده بیمه  گزار ارسال نماید. در این صورت بیمه  گر بایستی حق بیمه دریافتی باقیمانده را پس از ده روز از تاریخ اعلام اخطار مزبور به بیمه  گزار به صورت روز شمار مسترد نماید.

شرایط و تسهیلات

بیمه گزار می‌تواند حق‌بیمه را به سه صورت زیر پرداخت کند:
  • چک: چک در وجه شرکت بیمه ایران صادر می شود.
  • واریز به بانک (فیش بانکی)
  • اقساط: در این حالت،‌30-40% حق‌بیمه به صورت نقد و مابقی در 4-5 قسط پرداخت می‌شود، که به ازای هر قسط چک در وجه شرکت بیمه ایران صادر می‌شود..
** در صورتی که پرداخت حق‌بیمه از طریق چک صورت گیرد، به ازای دریافت چک،‌ "قبض رسید" به بیمه گزار تحویل می‌شود.
دریافت خسارت
  • پس از وقوع حادثه، بیمه گزار "فرم اعلام خسارت آتش سوزی" را جهت اعلام خسارت تکمیل می‌‌کند. بیمه گزار می‌تواند اطلاعات را در قالب نامه نیز ارسال نماید.
  • بازخوانی پرونده صدور: مدارک صدور بیمه‌نامه توسط اداره خسارت بیمه نامه های آتش سوزی از بیمه گزار درخواست و دریافت می‌گردد.
  • درصورتیکه محل حادثه در نزدیکی اداره باشد، بازدید توسط کارشناس اداره صورت می‌گیرد؛ در غیر اینصورت، کارشناس بین‌المللی و یا کارشناس نمایندگی‌ نزدیک به محل حادثه، جهت بازدید مقدماتی اعزام می‌گردد. جهت اعزام کارشناس خارج از واحد، اداره خسارت بیمه نامه های آتش سوزی طی نامه‌ای‌ به نمایندگی شهرستان (جهت کارشناس داخلی) و یا اداره بین الملل (جهت کارشناس خارجی) درخواست اعزام کارشناس می‌نماید.
  • کارشناس بازدید، از محل بازدیدی بعمل آورده و "گزارش خسارت آتش سوزی" را تهیه می‌کند.
  • اداره نظارت بر خسارت پس از دریافت مجوز پرداخت، پرداخت خسارت را تایید و حواله پرداخت خسارت را صادر نموده و طی نامه‌ای به اداره خسارت بیمه نامه های آتش سوزی ارسال می‌نماید.
  • اداره خسارت بیمه نامه های آتش سوزی حواله پرداخت خسارت را صادر می نماید.
  • بیمه گزار تعهدنامه‌ای مبنی بر دریافت مبلغ خسارت از شرکت بیمه را تکمیل و امضا می‌کند. در برخی مواقع درصورت نیاز (در صورتیکه بیمه گزار سابقه کیفری داشته باشد و یا احتمال آن برود) اقرارنامه هم توسط بیمه گزار تکمیل می‌گردد. (این اقرارنامه در محضر تکمیل و ثبت می‌شود) طی این تعهد‌نامه بیمه گزار متعهد می‌شود که:
    1. چنانچه مشخص گردد حادثه مذکور بر اثر عمد بیمه گزار، ذوی‌الحقوق و یا عوامل وی بوده و یا بر اساس شرایط بیمه‌نامه محق دریافت خسارت نبوده حداکثر ظرف 5 روز نسبت به استرداد مبلغ دریافتی اقدام نماید.
    2. چنانچه مشخص گردد که حادثه مذکور بر اثر عمد بیمه گزار ایجاد شده، کمال همکاری را با شرکت سهامی بیمه ایران در خصوص شناسایی عامل حادثه و پیگیری او در مراجع انتظامی و قضائی بعمل آورده و از هرگونه سازش و اعلام رضایت نسبت به مسئول حادثه خودداری بعمل آورد.
    3. چنانچه مشخص گردد که بیمه گزار در مراحل مختلف رسیدگی به پرونده اظهار خلاف واقع نموده یا وقایع را کتمان کرده، حسب درخواست شرکت بیمه ایران سریعاً نسبت به استرداد خسارت پرداختی به اضافه ضرر و زیان مورد مطالبه شرکت بیمه ایران اقدام به‌عمل آورد.
  • اداره صدور چک با دریافت یک نسخه از حواله صادر شده، چک به مبلغ خسارت را صادر و به بیمه گزار تحویل می‌دهد.

مدارک خسارت

    • بیمه‌نامه
    • گزارش بازدید اولیه
    • قبوض رسید دریافت حق‌بیمه
استعلام این بیمه

اخبار بیمه زلزله
1401/05/09
خسارت سیل مرداد چگونه پرداخت می‌شود؟
بیشتر بخوانید...
1401/05/09
بیمه آسیا ستاد های رسیدگی به حوادث در استان های سیل زده را تشکیل داد
بیشتر بخوانید...
1400/11/24
همزمان با سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی: بیمه پارسیان یک مدرسه دیگر در منطقه محروم را افتتاح کرد.
بیشتر بخوانید...
1400/06/16
رونمایی از سه سامانه مدیریت ریسك پژوهشكده بیمه با حضور رئیس كل بیمه مركزی
بیشتر بخوانید...
1399/12/13
با رأی نمایندگان؛ منازل مددجویان بهزیستی و کمیته امداد تحت پوشش بیمه قرار گرفت
بیشتر بخوانید...
1399/12/09
پرداخت ۷۰ درصد خسارت واحدهای مسکونی و غیرمسکونی تحت ‌پوشش بیمه کوثر در سی ‌سخت
بیشتر بخوانید...
1399/12/03
پس از ساخت چندین مدرسه در مناطق محروم کرمانشاه و خوزستان احداث یک مدرسه دیگر در مناطق محروم استان هرمزگان توسط بیمه پارسیان
بیشتر بخوانید...
1399/12/03
آغاز پرداخت خسارت به آسیب‌‌دیدگان سی‌سخت
بیشتر بخوانید...
1399/11/05
بیمه حوادث طبیعی همانند بیمه شخص ثالث الزامی است/ در سال آینده ۳۰ میلیون واحد مسکونی بیمه حوادث طبیعی می‌شوند
بیشتر بخوانید...
1399/10/20
انعقاد تفاهم نامه میان شورای عالی استانها و صندوق بیمه کشاورزان
بیشتر بخوانید...
1399/10/17
گواهی حضور در برنامه‌های بیست‌و‌هفتمین همایش بیمه و توسعه صادر شد
بیشتر بخوانید...
1399/10/06
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان‌شرقی خبر داد:تامین ۸۰ درصد از هزینه بیمه کشاورزی توسط ستاد اجرایی فرمان امام (ره)
بیشتر بخوانید...